dimarts, 25 de setembre del 2007

Puig de Consolació

Carme López. S?Alqueria Blanca.
Puig de Consolació
Damunt el puig de Consolació hi descansa en delicadesa i amor el Santuari de la Mare de Déu que també porta el mateix nom; és una valuosa joia on tots el que l´estimam ens ha servit, serveix i servirà, perquè ens sentiguem orgullosos de poder gaudir de una riquesa que no es pot comprar ni vendre ni valorar en bens materials. Allà d´alt, pots estendre la mirada per on t´agradi més, pots voltar per tot el puig, tot té un encant difícil d´expressar en paraules de un llenguatge planer, pots obrir de bat en bat els teus sentiments, pots viure moments inoblidables pots gaudir de moments de soledat o de companyia, no crec que ningú baixi decebut de la pujada al Santuari de Consolació. Sabem que aquest amor està arrelat a dins noltros, però ara... i en aquests moments que ens han fet una ferida greu i punxant, no només al puig de Consolació si no al nostre cor, és quant ens donam compte de l´estimació que cada un de nosaltres té posada en aquesta part tan nostre i tan propera a tots nosaltres. No fa falta donar detalls, tots les sabem, encara que hi hagi diverses opinions personals, és un moment prou important per unir-nos tots, fer pinya i exercir, amb el dret que nos pertoca, i amb força unificada, demanar que cap persona pugui disposar al seu capritx de fer engrunes el que es terra, matolls, pins i fonaments d´un puig que encara que no fos part del nostre patrimoni, que ho es, però així i tot no és aquest el motiu mes important si no el mal irreparable que se està fent a la natura. Es la nostre voluntat que sa torni reconstruir tota la zona feta mal bé, per poder seguir pel mateix camí que teníem abans, no es possible fer-ne un altre i fer més destrossa, s´ha de recuperar tota la desfeta, la d´abans i la d´ara, per poder gaudir de un puig sense ferides mal curades que ens destrossen la vista i el cor. Per tant ma ratific que Consolació ha de ser per tots nosaltres i pels que ens visitin el que era abans, no importa si es va començar fa molts d´anys. La antiguitat de la gravera no és cap força per no reparar tot el mal que s´ha fet, per tant, pel be de tots esperam, que aquesta decisió es faci realitat, amb responsabilitat i urgència.

Carta de los lectores. Diario de Mallorca 25/09/2007

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Què en pensen els del Gob i altres ecologistes de tot això?
Desitgen que es tanqui la gravera o que es continui amb l'extracció i consum del nostre estimat Puig de Consolació?
Aiiiii, si això hagués passat fa 10 anys, sí que n'hauria hagut de manifestacions!!!

Anònim ha dit...

La diferencia amb altres possibles casos en que els ecologistes han fet manifestacions, era per evitar possibles desastres urbanístics o altres.
En aquest cas el desastre ja el tenim i el que no hem de cercar son més problemes, per a veure qui és el culpable, el que han de fer és negociar i trobar solucions.
Una cosa es clara la gravera fa 30 anys que esta a Consolació i tot el terme de Santanyí hi ha tengut profit en la seva grava, inclús l'Ajuntament.
Per que ha esperat l'Ajuntament a que hi hagués el desastre a actuar?

Anònim ha dit...

El desastre està fet, però pot seguir creixent si la gravera no es tanca.
ara resulta que la gravera és ilegal, ido que la tanquin! i que la repoblin d'arbres!Això és el que hauria de dir un ecologista, i no posar-se sempre en contra del que fa el pp. Crec que els ecologistes hi tenen molt a dir.

Anònim ha dit...

El PP en aquest cas ha tancat i precintat la gravera, els propietaris tenen prohibit entrar a la gravera.
I resulta que els únics que tenen permís per a restaurar la gravera i repoblar d'arbres son els propietaris que per això tenen un pla de regeneració presentat a Medi Ambient, amb el seu corresponent aval bancari.
Expliquem qui va en contra de qui.

Anònim ha dit...

Per favor, no diguis tonteries. ELs propietaris no han presentat un pla a la Conselleria per sembrar arbres, restaurar el puig tal i com estava fa 50anys i anar-se'n a caseva.
El pla que tenen els propietaris de la gravera és per a habilitar-la, incorporants condicions de seguritat i tot això, per tal de "convertir-la" en legal.
Vaja un ecologista!

Anònim ha dit...

Pens que no estas ben informat. Per cert has vist el diari de Mallorca LLETRA MENUDA de Llorenç Riera titulat "Brecha política en la cantera de Santanyí".27/09/2007

Anònim ha dit...

Així doncs, per tu quina és la millor opció? I amb la gravera què en feim?

Anònim ha dit...

Trobar una solució i comença a fer feina per arreglar la situació, i no perdre el temps en el jutjats amb contenciosos, que d´aquesta manera amb deu anys encara no pujarem a Consolació.
Pens que és el que vol la gent.

Anònim ha dit...

No anar de jutjats?Ido la carretera segons tu l'ha de pagar l'ajuntament i després ja vorem no?Segons les estimacions són uns 600.000€.
Perquè te pots imaginar que els propietaris si no és per ordre judicial no pagaran res, i la Conselleria se'n renta les mans.Com ho faries ido?
Per altra part, no m'has contestat a si la gravera la tancaries o no?(recorda que no té permís d'activitat, i t'ho deman també com a "ecologista")

Anònim ha dit...

Estas donant voltes en el mateix lloc, l´Ajuntament i els propietaris son els que han de trobar la solució, però pens que encara és el moment en que no hi ha hagut cap contacte entre les parts.
I la Conselleria no pens que s´en renti les mans, vol una solució, és el que va dir el Guillem Fullana. El que no hem de voler es que dins el desastre encara voler sancionar i fer més mal de que ja tenim.

Anònim ha dit...

Hi ha dos fets a comentar: culpabilitat de la caiguda de la carretera i extracció il·legal. La primera, tot i que els propietaris neguin lo evident, és la seva responsabilitat, per lo que és motiu de sanció (i gran). La segona també infringeix la llei, per lo que també és motiu de sanció. Llavors, la tan criticada sanció se la menjaran vulguis o no.
Per tant, lo que ara urgeix és restaurar la carretera amb la menor demora possible. El responsable és el que ha de pagar els danys i perjudicis.No es tracta de "fer més mal del que ja tenim", sinó de fer complir la legalitat.

Anònim ha dit...

Ja tornam ha donar voltes en el mateix lloc. Hi com es que es va fer la síquia a la carretera, dins una zona protegida, sense demanar permís a Medi Ambient. Per que la gravera està dins sol rural no protegit, però la carretera i el puig si que son ANEI.

Tot això és el que es pot discutir i cada vegada sortiran més coses a discutir i no aclariran res.

Anònim ha dit...

Tot això està molt bé, però encara no has contestat a les 2 preguntes que són la clau del problema. No me diguis que feim voltes en el mateix lloc perquè a la gent lo que li interessa és això:
1. Qui arregla/paga la carretera?
2. Què en feim de la gravera?

Anònim ha dit...

Tot és negociar, xerrant la gent s'entén. Dones voltes allà mateix, deixa de tirar pilotes fora.
Tot això que estàs diguen és el que fa l' ajuntament cerca embullar la cosa per qüestions polítiques però el que interessa és solucionar el desastre de la carretera.
Mira si és bo de fer. Crec que hi ha moltes possibles solucions a trobar arreglarien la situació.

Anònim ha dit...

L'ajuntament no embulla gens per simple fet de DENUNCIAR a una gravera IL·LEGAL que ha provocat la CAIGUDA de la carretera de Consolació. És la seva feina i punt!
L'únic qui vol embullar aquí ets tu, diguent una vegada i una altra que cerquin solucions sense proposar-ne cap.

Anònim ha dit...

Basta mirar la web de Noves generacions del PP de Santanyí, els retalls de prensa, pareix més una web de UM que del PP ja que hi ha més retalls fent referencia a UM que el PP, i sobretot a la Gravera.
Els de Noves generacions no deuen tenir res seu que sigui millor per publicar.

Anònim ha dit...

A lo millor els de Noves Generacions també feran una manifestació a Consolacio com la que feren per la piscina de Pedro J Ramirez, a favor dels propietaris.
Ja que veim que els agrada defendre el que es il.legal

Anònim ha dit...

guerra civil????

això és on volen aribar és politics que ens governen o ens volen governar