dilluns, 5 d’octubre del 2009

La situació actual del la Gravera Sa Creu i la carretera del Puig de Consolació.















Fent referència el Contensiós Administratiu per la falta de llicencia d’activitats, el Jutjat dóna la raó a l’Ajuntament i considera justa la multa imposada a la Gravera sa Creu de 60.000 euros i l’obligació de restituir el camí de Consolació que pot superar els 1.250.000 euros.
L’entitat mercantil va interposar un recurs davant el Contenciós Administratiu demanant la suspensió de la resolució municipal.

El Jutjat del Contenciós Administratiu, en data de dia 14 de juliol de 2009, ha denegat la petició dels responsables de la Gravera sa Creu SL, de suspendre la resolució de batlia, en data de dia 20 de febrer de 2009, mitjançant la qual, s’imposa una multa de 60.000 euros a l’entitat mercantil, motivada per la manca de llicència d’activitat d’obertura i funcionament i no disposar del permís d’instal•lació, amb el greu afegit, que l’activitat extractora va ocasionar danys als bens municipals i a l’entorn mediambiental quan, el 24 d’agost de 2007, es va desprendre una part de la carretera que condueix al Santuari de Consolació.

Així mateix, l’Ajuntament obliga a la propietat de la Gravera a la reparació dels danys causats amb el pagament íntegre del cost d’execució del projecte tècnic realitzat per l’enginyer municipal, el qual, preveu una despesa que pot superar els 1.250.000 €.

Cal esmentar que, a hores d’ara, totes les resolucions judicials en relació a les passes realitzades per l’Ajuntament de Santanyí, han donat la raó a l’administració municipal, tant pel que fa a l’ordre de clausura de l’activitat extractiva, com a la sanció de 60.000 €, per tractar-se d’una infracció greu, com l’obligació, per part de l’entitat mercantil, de reparar la carretera que va a l’Oratori.

Els bens dels propietaris de Gravera Sa Creu son embargats per l'Agència Tributaria de les Illes Balears i fan efectiu el pagament de la sanció.

Per altre banda el projecte de restauració de la gravera en data 2 d’octubre de 2008 va ser aprovat per la Comissió Balear de Medi Ambient a pesar de la gran i única llista de allegacions, en contra del projecte de restauració, que presentar l’ajuntament de Santanyí i va ser causa de retràs per la seva aprovació.

En data 6 d’Agost de 2009 el Director General d’Indústria de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia, aprova el Pla de restauració titulat “ Pla d’abandonament i de restauració de la pedrera Sa Creu de Santanyí” .

El 16 de setembre de 2009 a la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Santanyí, l’equip de govern aprovar efectuar requeriment previ perquè s’anul.li o revoqui la resolució esmentada per considerar que és contrària a dret i susceptible d’impugnació jurisdiccional pels motius següents: manca d’anàlisi i valoració de les al.legacions presentades per l’Ajuntament de Santanyí, incompliment de les prescripcions de la Comissió Balear de Medi Ambient, considera la resolució del Director d’Industria un acte de contingut impossible.

Ara amb aquesta decisió de l'equip de govern per considerar la resolució del Director d'Industria un acte de contingut impossible, pot passar un altre any sense que la carretera del Puig de Consolacio sigui arreglada.

1 comentari:

Anònim ha dit...

potrebo, da preverijo:)